LOADING

Type to search

Cultura Societat

Tres llibres per endinsar-se en el poliamor

Share
amantis - poliamor literatura

Llibres sobre poliamor. Font: Amantis

Per Amantis.net

Durant molts anys ens han fet creure que la monogàmia era l’única opció de relacionar-nos sentimentalment de forma correcta. Vivim en una societat cisheteropatriarcal que ens ha gravat a foc que la parella heterosexual era el vincle afectiu natural i que l’amor i el sexe havien de ser només amb la teva parella, amb la qual t’havies de casar i tenir fills. Però qui no ha sentit mai atracció, afecte o amor per altres persones que no eren la seva parella? O, fins i tot, qui no ha tingut dificultats a l’hora de triar a una sola persona de totes les que li agradaven?

El poliamor trenca amb la idea de tenir exclusivitat sexual i afectiva amb una sola persona, però endinsar-s’hi pot ser una tasca complexa. Per començar podeu donar una ullada al web de ‘Golfxs con principios’, que promouen una visió positiva del sexe no convencional, però si voleu conèixer altres referents, us portem tres llibres per aprofundir en el tema.

Una bona guia per fer les primeres passes en el món les relacions poliamoroses és el llibre Ética promíscua, escrit per la psicoterapeuta Dossie Easton i l’escriptora Janet W. Hardy. Està pensat per traspassar els límits de la monogàmia i explorar les infinites possibilitats de les relacions obertes. El llibre desmunta mites i dona recursos per mantenir un estil de vida poliamorós que sigui responsable.

Un altre llibre que val la pena és Todo eso que no sé cómo explicarle a mi madre, de la divulgadora sexual i periodista Sandra Bravo, creadora de la plataforma Hablemos de Poliamor. Des del seu punt de vista i la seva experiència, Bravo reflexiona sobre poliamor, sexe i feminisme i revisa i qüestiona tot de conceptes i veritats absolutes.

I si en comptes de llegir assaig i reflexions, preferiu endinsar-vos-hi mitjançant la literatura, us recomanem The Moan Club, de Karen Moan. Es tracta d’una novel·la eròtica basada en fets reals, perquè “el club de los gemidos” existeix. El llibre, a més, ofereix una llista de reproducció de Spotify per seguir capítol rere capítol.

Tags: