LOADING

Type to search

Societat

TranSanta, el Pare Noel dedicat a les persones trans

Share
transanta

Indya Moore, creadora de TranSanta. Font: Erin Lefevre, Pink News

L’actriu i activista no binària Indya Moore crea TranSanta, el Santa Claus dedicat exclusivament a persones trans. La iniciativa permet a les usuàries obsequiar de manera anònima a infants trans. TranSanta compta amb un perfil d’Instagram que mostra les cartes que els infants amb problemes socials o econòmics envien. Per fer realitat els seus desitjos, el projecte consta d’una pàgina web que connecta les diferents cartes amb les usuàries que vulguin enviar els regals, sempre de manera anònima i segura. 

Indya Moore explica al seu Instagram com va idear el projecte amb l’ajuda del seu amic Chase Strangio, del director creatiu Kyle Lasky i de l’activista intersexual Pidgeon Pagonis. “No tenia una xemeneia mentre creixia al Bronx o en una llar de criança, però ara tinc la meva comunitat”, explica Moore. “Els meus amics i jo volem assegurar-nos que els nens i nenes trans se sentin com un regal per aquest món, perquè ho son. L’acceptació i l’amor son regals que tots mereixem durant tot l’any”. 

“Els meus amics i jo volem assegurar-nos que els nens i nenes trans se sentin com un regal per aquest món, perquè ho son”, Indya Moore

Segons un estudi de True Colors United, el jovent LGBTQ+ constitueixen el 40% de la població juvenil sense llar als Estats Units. A més, segons un informe del 2015 del Centre Nacional per a la Igualtat Transgènere, un 92% dels adults trans que han intentat suïcidar-se ho han fet abans dels 25 anys. Les dades demostren la importància d’iniciatives com la de TranSanta. De fet, no és l’única que ha dut a terme l’activista: a principis d’any, Indya Moore va recaptar 20.000 dòlars per a l’alleujament de la pandèmia a 400 persones negres LGBTQ+. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @transanta

D’entre tots els missatges de suport que rep diàriament la pàgina d’Instagram TranSanta, n’hi ha un que destaca: el d’Elliot Page. L’actor, que fa poc anunciava ser trans, ha donat suport a la iniciativa de Moore mitjançant un post al seu perfil d’Instagram. “Des del més profund del meu cor, gràcies. El vostre amor i suport ha estat el millor regal. Cuideu-vos. Estigueu els uns pels altres. I, si podeu, doneu suport a @transanta i @translifeline. Ens veiem el 2021”, eren les paraules de Page. 

Tags:
Anna Huertas

Estudiant de periodisme a la UAB.

  • 1