LOADING

Type to search

Cultura Opinió

‘RESET’: saltar al buit per reprendre la teva vida

Share
reset

‘RESET’, una obra de Laura Giberga, arrenca la temporada 2022-2023 del Teatre Tantarantana. Font: tantarantana.com

Una dona gran, un home amb diversitat funcional i una dona trans es troben, per casualitats de la vida, compartint pis. L’Anna, la que suma més anys, és qui lloga les habitacions. Les cambres han quedat buides després que la seva família anés marxant progressivament. Primer el marit, després els fills. Així es presenta una de les problemàtiques de RESET, una obra de Laura Giberga i interpretada per Cia. ELLA, que pretén mostrar un seguit de conflictes interiors des dels quals es pot replantejar la nostra manera de viure.

El Tantarantana opta per aquesta proposta per estrenar la temporada en la qual celebra trenta anys

El Tantarantana opta per aquesta proposta atrevida i commovedora per estrenar la temporada en la qual celebra trenta anys. I, precisament, és una obra que va molt en sintonia amb el tipus de reflexions que intenta impulsar sempre aquest teatre. Es tracta d’una posada en escena senzilla i experimental, on la imaginació ha de viatjar de la mà dels relats dels personatges. També els relats de les protagonistes sorprenen, ja que parlen des de les perifèries de la societat actual. Són les veus que no tenen cabuda en el discurs hegemònic.

D’aquesta manera, Giberga intenta impulsar a totes les espectadores a repensar la seva situació vital. Ho aconsegueix des de la noció de “salt”. L’Anna, una de les protagonistes, es troba que la seva vida és un sense-sentit. Conèixer a persones que ja han fet un salt radical en les seves vides i que, a més, s’atreveixen a tornar a encarar-se amb la sensació de vertigen de nou, és el que la impulsa a replantejar-se què fer ara que la seva família la deixat sola.

En conseqüència, les tres protagonistes deixen de seguir la inèrcia del temps i comencen a treure partit de què poden i volen. Només així, un home amb cadira de rodes pot esdevenir un ballarí, una dona en el procés de trànsit reuneix el coratge de retrobar-se amb la seva filla i una dona, isolada pel pas del temps, recarrega forces per emancipar-se ella sola. Cada una de les tres veus troba el seu propi “sí” a la vida. I totes s’ajuden entre elles en el camí de trobar-se, en un món que no es cansa de fer-les creure que no són vàlides.

Les tres protagonistes deixen de seguir la inèrcia del temps i comencen a treure partit de què poden i volen

Amb aquesta història, que resulta una ràfega d’aire fresc i que regala unes quantes lliçons de vida, el teatre aixeca el teló de la temporada 2022-2023. RESET es representarà de dimecres a diumenge als baixos del Tantarantana fins al 2 d’octubre. Així s’inicia el trentè aniversari de la trajectòria d’un espai de creació escènica, que es defineix com a compromès amb la creació comunitària i social. 

Tags:
Núria Cugat Tarridas

Estudiant de Periodisme a la UAB.

  • 1