LOADING

Type to search

Cultura

Raval Cuir: el record de la Barcelona canalla

Share
La drag queen Gilda Love en la performance de De[s]generadas. Font: Festival Grec..

La drag queen Gilda Love en la performance de De[s]generadas. Font: Festival Grec.

Transgresora, sensible, íntima i canalla. Així va ser la proposta cultural de Raval Cuir, un projecte de l’Ateneu del Raval. Una gran varietat de personalitats han pujat a l’escenari de l’emblemàtic teatre barceloní El Molino. L’objectiu és recuperar la memòria de les artistes queer que van protagonitzar la cultura popular del Raval de Barcelona i, sobretot, del Paral·lel.

La primera actuació, a càrrec de Miguel Andrés, fa una crítica al neoliberalisme sexual. L’artista utilitza el seu propi cos com a arma transgressora per evidenciar la manca d’afectivitat en les relacions sexuals, concretament en les homosexuals. En la seva performance Todos mis afectos, interactua amb el públic per transgredir el capitalisme afectiu.

L’objectiu és recuperar la memòria de les artistes queer que van protagonitzar la cultura popular del Raval de Barcelona

La darrera performance, De[s]generadas, és un espectacle de varietats que fa un recorregut pels últims setanta anys de la història del transformisme entorn de la trajectòria professional de la drag queen Gilda Love. L’artista, de noranta-set anys i encara en actiu, és un emblema del que queda de la Barcelona canalla dels anys vuitanta i noranta; de la transgressió, de la desobediència i la rebel·lia d’una ciutat en transformació.

La llegendària Gilda Love, juntament amb les drag queens i drag kings Adrián Amaya, Capitano Barbaconyo, Juan Reina, La Moreno Travesti, Lana Vuli, Marvin Salas, Missex i Lady Braga, tomben els estereotips del gènere amb un característic to d’humor en un espectacle emmarcat dins del Festival Grec de Barcelona.

Tomben els estereotips del gènere amb un característic to d’humor

Raval Cuir forma part del Festival Grec, una proposta que impulsa la cultura de la capital catalana, a la vegada que pretén ser un instrument de reflexió, de canvi i de transformació. Dins del festival s’emmarca el programa Molinex, l’actualització d’un espai com és el mític teatre El Molino, un dels principals escenaris de la Barcelona canalla.

Tags:
Maria Giménez Baeza

Periodista.

  • 1