LOADING

Type to search

Societat

L’Institut Català de les Dones comença una campanya per protegir infants i adolescents de violència masclista durant el confinament

Share
L'Institut Català de les Dones. #AgafaElGuant

Campaya #AgafaElGuant de l’Institut Català de les Dones.

L’Institut Català de les Dones arrenca la campanya #AgafaElGuant destinada a infants, adolescents i joves per protegir-los davant la violència masclista, tenint en compte la nova normalitat a causa de la crisi sociosanitària de la COVID-19. L’objectiu és que petits i joves puguin identificar les diferents manifestacions de la violència de gènere al seu entorn, apropar-los a recursos existents i facilitar un espai virtual de sororitat i ajuda col·lectiva que trenqui el seu aïllament.

El gruix de la campanya està pensat per infants i adolescents que presencien violència de gènere cap a les seves mares, però també per aquelles menors que pateixen violència sexual per part d’algú amb qui hi conviuen i del qual no es poden separar físicament. Tanmateix, la iniciativa està pensada pels joves LGTBIQ+ que pateixen violència física o psicològica a casa i que han de suportar el rebuig, el menyspreu i la incomprensió.

Des de l’ICD declaren que: “Les violències masclistes en l’àmbit comunitari són una realitat que es dóna encara que la presència als carrers sigui testimonial, i que cal denunciar i visibilitzar per erradicar-les. Des de sentir-se intimidada, increpada verbalment o assetjada, fins a rebre tocaments no desitjats o patir una agressió sexual”. 

Dades Institut Català de les Dones

La campanya #AgafaElGuant arriba després de conèixer l’anàlisi de l’Institut Català de les Dones sobre les trucades de telèfon al servei d’atenció especialitzada per persones que pateixen violència masclista durant el confinament. Des que va començar l’Estat d’Alarma fins al 30 d’abril s’han rebut 2.173 trucades, el que suposa un augment de 88% respecte als mesos de gener i febrer. A més, la mitjana ha anat augmentant a mesura que ha avançat el confinament. Al principi, eren unes 33 trucades diàries, a finals d’abril van augmentar fins a 61.

Si vols fer una consulta o estàs patint algun tipus de violència masclista, l’Institut Català de les Dones proporciona aquests serveis confidencials d’atenció a les dones durant el confinament:

Telèfon: 900 900 120
Whatsapp: 671 778 540
Correu electrònic: 900900120@gencat.cat
Per a qualsevol emergència: 112
Telèfon Infància Respon: 116 111
Correu Electrònic Infància Respon: infanciarespon.tsf@gencat.cat

Tags:
Mar Sifre Rigol

Periodista per la UAB. Mínor en Estudis de Gènere. Editora Web a Onada Feminista. Ara estudio Ciències Polítiques.

  • 1