LOADING

Type to search

Política Societat

Les dones trans visibles tenen més dificultats per accedir al món laboral i empoderar-se econòmicament

Share
Guia del projecte de la fundació SURT

Portada de la guia Transvisibles

Els obstacles que les persones trans, en concret les dones, troben a l’hora d’accedir al mercat laboral sempre han estat invisibilitats per la societat. Les dones trans tenen dificultats per dur a terme la transició i mostrar-se visiblement trans en el seu lloc de feina. Per avançar cap a una societat inclusiva és necessari que en l’àmbit laboral, la base del sistema capitalista, hi siguin representades les diferents identitats de gènere, però les trans estan excloses i això frena el seu empoderament econòmic.  

Les dones trans sempre han ocupat feines al marge de la societat, tancades en llocs com discoteques, bordells o en una barra, on no se les veiés per no “escandalitzar” a la població. La invisibilització dificulta el seu accés laboral i propicia que algunes hagin de recórrer al treball sexual com a estratègia de supervivència. Segons la campanya “Que no te brillen los prejuicios” de l’organització Metges del Món Catalunya, el 80% de les dones trans estan excloses del món laboral. Troben problemes ja des del moment que comencen a buscar feina perquè hi ha una estigmatització que sobretot apareix si es mostren visiblement trans.

La invisibilització dificulta el seu accés laboral i propicia que algunes hagin de recórrer al treball sexual com a estratègia de supervivència.

Algunes persones trans decideixin no reconèixer la seva identitat de gènere al lloc de feina per no tenir cap inconvenient, ja que en el mercat de treball el problema no és ser una persona trans sinó mostrar-ho. Per això, tot i tenir la documentació canviada, algunes prefereixen passar desapercebudes físicament i no comunicar la seva transsexualitat per tenir menys problemes d’inserció laboral. Ser visiblement trans pot ser un factor que els pot jugar en contra des del moment de ser seleccionades en una feina i, per tant, hi ha una discriminació en viure obertament trans. Però què vol dir ser visiblement trans?

Segons Belén Camarasa, activista trans que actualment treballa com a tècnica de la fundació SURT i responsable del programa Sororitat Trans, ser una persona visiblement trans no significa parlar fort ni tenir una desimboltura especial com apareix a les sèries. L’activista explica que ella és visiblement trans i no s’ha modificat la veu ni la fingeix: “Ser visiblement trans pot anar acompanyada d’una veu com la meva, és una forma de reivindicació política, és la meva veu i a mi em serveix, no l’he de canviar perquè l’altra persona se senti còmoda amb mi”. A més, recorda que cada camí, transició o recorregut que fa una persona per canviar la seva identitat de gènere està ben fet: “No ets més o menys trans perquè se’t noti més”. A Camarasa li agrada parlar del concepte d’heterogeneïtat de la identitat de gènere

“No podem fer caixetes i començar a ordenar-nos, hem d’aprendre a viure totes juntes en un mateix lloc”

Una conseqüència de l’estigmatització és que moltes dones trans condicionen o retarden la seva transició per la feina. Per solucionar-ho és necessari que les empreses creïn programes inclusius per canviar la visió de les trans, és a dir, cal intermediació. La societat és diversa i tal com diu Belen Camarasa “no podem fer caixetes i començar a ordenar-nos, hem d’aprendre a viure totes juntes en un mateix lloc. Cal tenir clar que les dones trans són persones amb dret a optar a un treball perquè tenen les competències suficients per poder exercir-lo”. Les dones trans han de poder accedir al mercat laboral per així tenir una estratègia econòmica i deixar d’estar invisibilitzades.  

Amb tot, falten eines d’intermediació a les empreses. Cal donar recursos al món laboral perquè no exclogui a les dones trans dels llocs visibles. Recentment, el projecte Transvisibles ha publicat una guia adreçada a professionals, administracions públiques i empreses que busca millorar la inclusió laboral de les dones trans.

La guia sorgeix del projecte Transvisibles, finançat per la Unió Europea en el marc del programa Erasmus+. La fundació SURT és l’encarregada de coordinar el projecte, associat amb quatre entitats europees: Háttér Society, BVT, TENI i Estudis en diversitat sexual i de gènere d’UVic-UCC. Les entitats, després de posar en comú els diferents projectes, van elaborar una guia conjunta sobre la inserció i l’acompanyament laboral de les dones trans. Així, cada país pot extreure una sèrie de recursos per fer divulgació sobre el tema entre professionals, administracions públiques i empreses.

Transvisibles: un projecte per afavorir la inclusió laboral i l’empoderament econòmic de les dones trans

La guia Transvisibles s’ha realitzat pensant en les persones visiblement trans i les que es dediquen al treball sexual, qui es troben més obstacles. Transvisibles vol afavorir la inclusió laboral i l’empoderament econòmic de les dones trans. Per això, busca vendre la inclusió laboral a les empreses com un valor afegit en positiu per tenir una plantilla diversa amb diferents punts de vista. A més, presenta la diversitat com un nou target per captar clients, és a dir, la guia dona la volta al tema i el positivitza per destruir la barrera que impedeix a les dones trans accedir al món laboral.

Des de la fundació SURT han decidit centrar la guia només en les dones trans pel fet que el percentatge d’atur és major per elles. Tot i això, expliquen que també serveix per als homes trans. L’activista Belén Camarasa, que ha participat en l’elaboració, explica que s’intersecciona la identitat de gènere perquè en la societat patriarcal, establerta en el fons de totes nosaltres, la dona, pel fet de ser-ho, és jutjada per la seva manera de vestir, aspecte físic, etc. “La dona és objectivable, un objecte d’ella. En canvi, un home se’l mira pels seus coneixements, habilitats o competències”,  explica Camarasa. Tot i que deixa clar que els homes trans tampoc ho tenen fàcil i també pateixen molts inconvenients.

Si vols ampliar la informació sobre el col·lectiu trans, pots escoltar el programa que Onada Feminista va fer a Ràdio 4.

Tags:
Paula Brines i Blasco

Empordanesa estudiant periodisme a la UAB.

  • 1