LOADING

Type to search

Política Societat

Las Kellys recapten més de 80.000 euros per obrir una Central de Reserves Hoteleres

Share
Las Kellys

Manifestació feminista de Las Kellys a Barcelona. Font: Associació Las Kellys Barcelona

Les cambreres d’hotels organitzades sota l’Associació Las Kellys han aconseguit finançament per l’últim repte que s’han proposat: la creació d’una Central de Reserves Hoteleres. Avui dia ja han superat els 86.000 euros des que van començar una campanya de micromecenatge a mitjans de juliol i que durarà un mes més. L’objectiu del projecte és assegurar als clients i a les treballadores quins hotels compleixen amb la normativa laboral, així com forçar a les empreses a complir-los.

“Ens han dit molts cops que els donem una llista d’hotels justos, però no en tenim cap perquè no podem garantir que es respectin els drets laborals” explica Míriam Suarez, membre de l’Associació Las Kellys. D’aquí neix la iniciativa que en un mes va arribar al mínim que demanaven –60.000 euros– i que pretén obrir el camí a altres col·lectius i sindicats perquè facin el mateix.

Es tractaria, doncs, d’una forma perquè els viatgers reservin habitacions directament a l’Associació i assegurar que en aquell hotel no hi ha explotació laboral, ni s’externalitza el servei de neteja, ni hi ha diferències salarials entre homes i dones.

“Som tot dones i ens hem de donar suport entre nosaltres, així que quan sorgeix un conflicte ens toca bolcar-nos per ella”

Els incompliments reiterats dels convenis laborals per part de l’empresariat hoteler, les subcontractacions –que impliquen sous més baixos– així com els problemes físics i psicològics per la càrrega de feina són part del dia a dia de les treballadores. I la pandèmia de la Covid-19 ho ha agreujat encara més. “Som tot dones i ens hem de donar suport entre nosaltres, així que quan sorgeix un conflicte en un hotel, ens toca bolcar-nos per ella i ho passes malament psicològicament” explica Suarez.

A tot això s’hi suma la desconfiança que senten en vers les institucions. De fet, el Parlament de Catalunya va aprovar el 2018 la creació d’un Segell de Treball Just i Qualitat impulsat per Las Kellys. Avui dia, encara no s’ha posat en marxa. Així doncs, el nou projecte és per les treballadores una forma d’evitar els conflictes laborals als quals han de fer front contínuament. A més, imposar el segell de qualitat i treball just que reclamen.

“Volem un món on primi el que és humà més que el mercantil”

Però si hi ha quelcom que caracteritza Las Kellys, a part de la seva lluita laboral feminista i des de la base, és el seu entusiasme. Malgrat el desgast que acumulen, aposten per viure en un “Mundo Limpio”, tal com professa el lema de la campanya. Míriam Suarez, membre de l’Associació, es mostra convençuda: “no podem deixar que els hotelers segueixin beneficiant-se a costa de la nostra salut. Volem un món on primi el que és humà més que el mercantil”. Un món on l’amor, la bellesa, l’harmonia i la felicitat hi tinguin cabuda.

Tags:
Judit Esposa

Periodista. Col·laboradora a Onada Feminista i La Directa.

  • 1