LOADING

Type to search

Cultura

La virginitat de la Tània de Merlí

Share
Virginitat Tània de Merlí

La virginitat de la Tània de Merlí. Font: TV3

Per il·lustrar el tema de la virginitat hi ha moltes pel·lícules i sèries que aborden aquest tema: Glee, Jane The Virgin o Élite d’entre moltes. En el nostre cas, hem triat una sèrie catalana adolescent molt recent i que segur que molts n’heu sentit a parlar: Merlí.

La sèrie tracta sobre com un professor a través d’ensenyar als seus alumnes filosofia, va fent que aprenguin a pensar per ells mateixos. Va començar a emetre’s l’any 2015 a TV3 i va triomfar tant que avui no només la podem trobar a TV3 a la carta sinó també a Netflix. A més a més, Movistar+ ha fet una continuació anomenada Merlí: Sapere Aude. Ara bé, per abordar el tema de la virginitat ens centrarem en el personatge de la Tània Illa, representat per l’actriu catalana Elisabet Casanovas. 

El personatge de la Tània Illa

La Tània és un dels personatges principals de la sèrie. Comença sent una noia de 16 anys extravertida, típica amiga de tothom. Té un caràcter molt obert, és generosa, respectuosa, alegre, ingènua, somiadora i manté un concepte idealitzat de l’amor. Ara bé en el transcurs de la sèrie es pot veure com li falta confiança en el seu propi físic, el seu cos no és el considerat perfecte segons els models de la societat i ella sap que per als nois és simplement “l’amiga”: cau bé, però no els atrau. 

A l’inici de la sèrie, la Tània és verge i es pot veure que quan companyes de classe li parlen sobre el tema es sent incòmode i s’avergonyeix com si fos quelcom dolent. Amb el temps veiem com madura, sobretot pel que fa al tema de l’amor i del sexe. A poc a poc, aquests conceptes idíl·lics van perdent força, perdrà la virginitat i protagonitzarà algunes de les escenes més “hot” de la sèrie, sempre mantenint-se fidel a sí mateixa i a tots els seus valors.

Tres escenes importants de la Tània

La Tània escolta com es burlen d’ella

El Pol es declara a la Tània

La Tània fa un trio amb el Pol i el Bruno

Segurament moltes noies se senten identificades amb aquesta Tània del principi de la sèrie. La modernització del concepte de virginitat ha fet que aquest deixés de ser un tabú per tothom que ja han tingut experiències sexuals. El contrari del que passa amb aquelles persones que encara no han mantingut relacions.

Alguna vegada us heu sentit com la Tània?

Tot i l’avenç positiu cap a la pèrdua de la tradició envers la virginitat, és veritat que també ha crescut la pressió per perdre-la. Arribar verge a la majoria d’edat, i ja no diguem a les darreries dels vint o dels trenta, és considerat estrany. Els joves, cada cop a una edat més primerenca, s’hi refereixen com si parlessin d’un pes que s’han de treure de sobre, una llosa que, a cada moment que passa, es va fent més pesada de mantenir.

Des d’aquí recomanar-vos que, si encara no heu mantingut relacions, no és estrany, ni cap pes del qual us heu de deslliurar. A més, cap pressió social us pot imposar quan és el moment adequat per tenir sexe. És una elecció exclusivament vostra.

Si voleu ampliar la vostra informació respecte al tabú de la virgnititat, podeu escoltar el programa que Onada Feminista va dedicar al tema.

Tags:
Paula Brines i Blasco

Empordanesa estudiant periodisme a la UAB.

  • 1
Previous Article
Next Article