LOADING

Type to search

Internacional Política Salut

Es ley: Argentina legalitza l’avortament

Share
Avortament argentina

Centenars de dones es reuneixen davant del Senat per celebrar la legalització de l’avortament a l’Argentina. /CNN en Español

Aquesta matinada, Argentina ha despenalitzat l’avortament. Després que el projecte de llei triomfés a la Cambra de Diputats, el Senat ha aprovat la interrupció de l’embaràs amb 38 vots a favor, 29 en contra i una abstenció. A partir d’ara, el sistema de salut argentí es farà càrrec dels avortaments fins a la setmana 14. Les dones ho han aconseguit, tenen avortament legal, segur i gratuït. A l’exterior del Senat, centenars de manifestants s’han abraçat, han plorat i ho han celebrat. Les pantalles que havien col·locat brillaven amb el missatge: ”¡Es ley!”.

Argentina es posa al capdavant de la lluita feminista a l’Amèrica del Sud, on l’avortament només està despenalitzat a l’Uruguay, a Cuba, a Guyana i a la Guyana francesa. Fa uns dies, a les portes de la nova llei, repassàvem la història del país de la marea verde pel que fa als drets de les dones. Més de mig segle reunint-se, col·laborant, organitzant-se i manifestant-se, les nenes, noies i dones argentines estan més a prop de construir un país just on puguin triar què fer amb el seu propi cos.

Després de la desfeta del 2018, en què la llei també va passar el filtre dels diputats però va acabar fracassant davant del Senat, tradicionalment més conservador, aquesta vegada hi havia esperança entre els sectors pro avortament. Era el primer cop en la història del país que el president, Alberto Fernández, donava suport al projecte, fet que ha acabat decantant la balança.

Si vols saber més sobre l’avortament a Argentina, pots escoltar el programa que Onada Feminista va dedicar a la interrupció de l’embaràs.

Tags: