LOADING

Type to search

Política Societat

El judici a les encausades de #PerseguintElFeminisme acaba amb una multa de 360€

Share
#PerseguintElFeminisme

Concentració a la Ciutat de la Justícia en suport a les encausades, divendres 22 de gener. / Font: Comitè Feminista i Antifeixista d’Horta-Guinardó

El judici contra les dues activistes del Comitè Feminista i Antifeixista d’Horta-Guinardó, celebrat el divendres 22 de gener, acaba amb una multa per a una d’elles. La condemnen d’un delicte lleu de resistència pel qual haurà de pagar 360€, segons informa el Comitè en un comunicat. A l’exterior de la Ciutat de la Justícia, les activistes de #PerseguintElFeminisme han cridat a concentrar-se en suport tot i la pluja i la presència policial.

Fa gairebé dos anys que esperaven el judici arran d’un piquet informatiu a un Mercadona durant la Vaga Feminista del 8 de març del 2019. La Fiscalia les acusava d’un delicte lleu de mals tractes contra un treballador de seguretat privada, un delicte lleu a un Mosso d’Esquadra i desobediència a l’autoritat. Delictes pels quals els demanava 20.000€ de multa o bé 10 mesos i mig de presó i que han estat retirats en la sentència del cas.

En les setmanes prèvies al judici, el Comitè ha identificat a través de les xarxes socials el què han anomenat “còmplices de l’estat capitalista”. Han assenyalat la cadena de supermercats Mercadona, per negar el dret a vaga. A Prosegur, empresa de seguretat privada, i als Mossos d’Esquadra, per “encobrir que es vulneressin els drets de les treballadores” i reprimir les activistes, segons expliquen.

Al llarg del 2020 han fet accions per aconseguir suports i diners per fer front a la multa abans que finalitzés el procés judicial. Han venut ventalls i encenedors, s’ha habilitat un compte per fer donacions, s’ha fet un sorteig nadalenc i un vermut solidari. Tanmateix, l’octubre passat van iniciar una campanya de suport a Twitter i Instagram per difondre el seu cas com a part de #PerseguintElFeminisme.

En una entrevista a Onada Feminista, l’Aida (nom fictici), membre del Comitè, afirmava que “veure el discurs de les companyes ajuda a fer créixer el teu de cara a fer front a la repressió”. Agraeixen, doncs, el suport rebut per part d’altres col·lectius feministes represaliats, com el de les encausades del tall de vies de tren a Sant Cugat. La seva campanya, 8 Mil Motius, també ha ajudat a visibilitzar els diferents casos de repressió contra activistes feministes. Fet que evidencia la xarxa de sororitat que s’estén davant la persecució del feminisme més combatiu.

Tags:
Judit Esposa

Estudiant de Periodisme a la UAB. En paral·lel, cursant un Mínor en Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global.

  • 1