LOADING

Type to search

Opinió Vida

L’autotoc amorós i els sis forats de la vulva

Share

autotoc amorós

L’autotoc amorós és una manera de descentralitzar el plaer, perquè estem molt acostumades a centrar-lo en els nostres genitals i ens oblidem que amb la resta del cos també se’ns pot eriçar la pell. Precisament d’això tracta l’autotoc amorós.

Aquesta pràctica és una manera de sentir plaer amb tot el cos. És sentir-nos a nosaltres mateixes des de la cura i la delicadesa. Sortir de la dutxa i posar-nos crema sentint cada part que acariciem. És curiós perquè tenim tant interioritzat que únicament podem sentir plaer a través dels genials, que oblidem que hi ha altres maneres igual de vàlides.

El nostre cos és màgia i està capacitat per sentir plaer des del dit més petit del peu fins a l’últim cabell del cap. I si no, què me’n dieu del plaer que sentiu quan algú us acaricia el cabell, el coll o la pell de l’esquena? Són zones erògenes i acariciar-les mitjançant la tècnica de l’autotoc amorós pot ser una rutina molt maca per relaxar-nos, per connectar-nos amb el nostre cos i cuidar-nos.

Estem tan equivocades quan pensem que es pot arribar a l’orgasme només estimulant els genitals. La Myriam Peña, pedagoga especialitzada en sexualitat femenina i autora del llibre la Mujer Oceánica, explica que els mugrons, la llengua i el clítoris estan connectats. Per això sempre ens fem primer un petó, perquè aleshores s’activa com una mena de circuit entre mugrons, cor i clítoris.

Per què no traslladem el significat de la paraula ‘orgasme’ a quelcom molt més general? Només amb tot el que s’està activant dins nostre quan fem un simple petó, ja podríem parlar d’orgasme.

Com materialitzem tota aquesta teoria?

Per sentir tot aquest plaer del qual parlo és molt important que hi hagi un treball previ individual en l’àmbit interior i també en l’àmbit físic, per exemple, exercitant el sòl pelvià. Probablement, aquesta part prèvia amb nosaltres mateixes, és la més important.No ens han ajudat a gestionar situacions emocionals ni tampoc ens han educat sexualment. A més, el cos de la dona està molt sexualitzat i també infravalorat. No està ben vist que una dona miri els seus genitals a través d’un mirall per conèixer-se més.

Si ens observéssim, veuríem que hi ha més món a part dels dos forats típics que tenim a la vulva (vagina i uretra), perquè en tenim quatre més: les dues Glàndules de Lucy i Betsey, que és per on lubriquem i segreguem diversos fluids i dues més anomenades Glàndules d’Anarcha, per on ejaculem.

Tot això no està als llibres de text de l’escola. Quan estudiem l’anatomia humana, només ens diuen que l’aparell reproductor pot tenir un penis o una vulva, però no mencionen mai el clítoris: l’òrgan amb més terminacions nervioses de les persones amb vulva.

Amb tantes mancances de coneixement, educació i divulgació hauríem d’apoderar-nos i començar a creure’ns que tot el que necessitem està en nosaltres mateixes. Però s’obstinen en què tot això segueixi invisibilitzat. Per aquest motiu, ara hem de ser nosaltres les que posem veu a tot això. Les que compartim coneixements i ens nodrim entre totes. I així, cada vegada més dones podràn saber què és el plaer i no es quedarà en una simple definició de diccionari.

Per si voleu aprofundir més sobre aquest tema o continuar fent recerca, vam dedicar el programa de l’orgasme a definir molts dels aspectes mencionats durant l’article. 

A més, podeu compartir-ho amb les vostres companyes, parelles, mares, àvies… És molt important que ho divulguem perquè totes poguem gaudir-nos i nutrir-nos de coneixement. I us deixem alguns noms imprescindibles que tracten tots aquests temes amb profunditat. A totes elles les hem entrevistat al programa de la menstruació, l’orgasme i la menopausa

  • Myriam Peña, pedagoga especialitzada en sexualitat femenina, creadora de l’Escuela de Mujeres i autora del llibre La Mujer Oceánica 
  • Andrea Aguilar, coach experta en sexualitat conscient i creadora del projecte Más allá del orgasmo
  • Marta Torrón, fisioterapeuta experta en fisisexologia i creixement sexual
  • Lara Castro, psicòloga, sexòloga i formadora especialitzada en creixement eròtic i lideratge sexual 
Tags:
Clara López García

Estudiant de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona

  • 1