LOADING

Type to search

Opinió

La perspectiva de gènere és al centre de la nostra feina

Share
Perspectiva de gènere - lo contrario al feminismo es la ignorancia

Manifestació feminista a Barcelona. Foto: Joan Sánchez

El meu subconscient relaciona els càrrec de poder amb el gènere masculí. No és voluntari i, de fet, em molesta pensar-ho. Em deconstrueixo dia a dia per treure aquesta i altres idees masclistes del meu cap, però no és fàcil. Creixo i a poc a poc m’endinso en el món laboral, em rodejo de dones treballadores que admiro i de les quals em nodreixo i aprenc. He tingut caps dones i homes, la meva relació amb ells ha depès de motius professionals i personals i no de gènere, o això percebo. El que sí que sé és que som nosaltres, les dones, les que acabem integrant la perspectiva de gènere com a puntal de la nostra feina. Ho intentem com a mínim o ho parlem durant les nostres estones lliures sense observar-nos desconfiades.

Onada Feminista és un projecte que neix amb la clara voluntat de fer divulgació feminista i de posar la perspectiva de gènere al centre. El nostre objectiu és créixer com a mitjà i ocupar un lloc que creiem necessari i que fins al moment trobàvem desert. Encapçalo la coordinació de continguts de la web, el que vol dir que treballo amb un equip de 15 dones compromeses amb el feminisme i la seva necessitat social. Durant aquests mesos he tingut l’honor i el plaer de descobrir el potencial de totes elles, de veure com pareixen reportatges, articles i anàlisis que sé que molts cops han sortit de molt dins seu. M’enorgulleix la feina que aconseguim tirar endavant i, malgrat els errors, crec que anem pel bon camí.

Les dones tenim molt a dir i és de justícia incorporar la nostra perspectiva del món, que massa cops se’ns ha negat. No només la nostra mirada sobre l’actualitat, també sobre el passat i el futur, així com treure la pols a aquells temes que històricament han estat tabú. En realitat aquesta reflexió ha sorgit d’un repàs de la feina feta les últimes setmanes. Us recomano donar una bona ullada a les nostres publicacions. Des de les crítiques literàries de Sant Jordi als reportatges amb motiu de l’1 de maig (les treballadores de cures i neteja s’organitzen davant la crisi de la Covid-19 i la bretxa salarial és actualment del 23%), passant pels articles sobre l’amor propi de la Clara o les entrevistes de l’Andrea. Crec que el nostre contingut val la pena i és per això que ho reivindico convençuda.

“Lo contrario al feminismo es la ignorancia”.

Feliç i combatent dia del treball.

Tags:
Mar Sifre Rigol

Estudiant de Periodisme a la UAB. Mínor en Estudis de Gènere. Editora Web a Onada Feminista. Col·laboro a Feminismes a Ràdio 4.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *